Den tidligere europamester Lars Olsen ser frem til nyt job som landstræner for Færøerne.

Nu er det slut med at lave pølsereklamer for Steff Houlberg. Lars Olsen skal være landstræner for Færøerne. En udfordring, han ser frem til.

Det færøske landshold er blot nummer 122 på FIFAs rangliste. Så det er en lilleputnation, som Lars Olsen nu skal være træner for.
Den tidligere europamester Lars Olsen ser frem til nyt job som landstræner for Færøerne.

Nu er det slut med at lave pølsereklamer for Steff Houlberg. Lars Olsen skal være landstræner for Færøerne. En udfordring, han ser frem til.

Det færøske landshold er blot nummer 122 på FIFAs rangliste. Så det er en lilleputnation, som Lars Olsen nu skal være træner for.

– Jeg er jo godt klar over, at det er en lille fodboldnation. Og vi kan jo ikke forvente, at vi vinder alle kampene. Det er jeg godt klar over, men der har været fremgang, og vi har fået fire point i den forgangne kvalifikation til EM. Og det vil vi gå efter igen, siger Lars Olsen om sine forventninger til sit nye job.

Fodbolden lever

– Selvom det er en lille fodboldnation, så lever fodbolden deroppe, og de er fodboldtossede. De er meget ambitiøse for hele tiden at forbedre sig. Og det vil jeg gerne være med til, siger han.

Lars Olsens mener, at hans trænererfaringer fra Randers og OB kan bruges, når han tiltræder i sit nye job.

Har baggrunden med sig

– Jeg har jo været i en topklub i Danmark som træner. Og som spiller har jeg prøvet nogle af de ting, som de færøske spillere skal ud i i Europa for at prøve at kvalificere sig til VM. Så på den måde mener jeg, at jeg har en baggrund for, at jeg kan hjælpe dem godt på vej, siger Lars Olsen.

– Det er jo ikke sådan, at vi forventer at vinde alle kampene, for det gør vi højst sandsynligt ikke. Men lidt forbedring og lidt udvikling er altid godt. Det er i hvert fald den retning, de gerne vil, og det er det, jeg vil prøve at hjælpe dem med. Fodbolden på Færøerne bliver lidt mere seriøs, og der er mange udenlandske spillere på Færøerne. Og så har de også nogle unge spillere på vej frem, og deres U21-hold har gjort det fint.

Gik ret hurtigt

Det er kun omkring ti dage siden, at Lars Olsen blev spurgt, om han ville høre mere om jobbet som landstræner. Det ville han gerne.

– Jeg tog op og snakkede med dem. De fortalte mig lidt om, hvad de gerne ville have, og det lød interessant og spændende. Da jeg stoppede i OB, gik jeg med tanker om, at jeg ville prøve mig af i udlandet. Jeg har snakket med klubber og forbund, men vi har ikke rigtigt kunne få det til at passe sammen, siger Lars Olsen.

Det er især det med at prøve noget nyt, der gør udfordringen spændende.

– Jeg kommer uden for Danmarks grænser for at prøve mig af som træner. Der er ingen tvivl om, at det er lidt ud over det normale, og noget man ikke kender til, før man står i det. Og de udfordringer, der ligger der, synes jeg er spændende, siger Lars Olsen, som ikke flytter op til Færøerne.

Lars Olsen starter i sit nye job 1. december og har kontrakt to år frem til og med kvalifikationen til VM i Brasilien i 2014.